Mpls.Fuafuaga fa'ai'u mo le toe fa'avasegaina o se a'oga a le malo

O le talosaga mulimuli toe tufatufa atu mo Minneapolis Public Schools o le a faʻaitiitia ai le numera o aʻoga maneta ma toe faʻanofo i le taulaga, faʻaititia le aofaʻi o aʻoga tuʻufua, ma faʻaitiitia ai tamaiti aʻoga o loʻo ola nai lo le mea na fuafuaina.
O le fuafuaga atoa a le aoga itumalo o lo'o fa'amatu'u mai i le Aso Faraile o le a fa'aleaogaina ai le itumalo lona tolu a le setete, toe fa'auigaina tuaoi o le auai ma isi suiga tetele e fa'amanaia i le tausaga a'oga 2021-22.O le fa'amoemoega o le toe tufatufaga o le fa'ato'aina lea o fe'ese'esea'iga fa'a-ganu'u, fa'aiti'itia va 'ausia ma le fa'atatauina o le pa'u o le tala o le tupe e lata i le US$20 miliona.
“Matou te manatu e le maua e a matou tamaiti aoga le tomai e faatali ma le onosai.E tatau ona tatou faia vave ni gaioiga e fausia ai tulaga mo i latou e manuia ai.
O auala o lo'o i ai i lea nofoaga ua mafua ai ona tu'ufua a'oga, a'o a'oga i le itu i matu o lo'o sili atu ona leaga le fa'atinoga.Fai mai ta'ita'i o le Itumalo, o le a fesoasoani lea talosaga e ausia ai le paleni lelei o ituaiga ma aloese mai le ono tapunia o a'oga e le lava le aofa'i o lesitala.
E ui ina manatu le toʻatele o mātua e manaʻomia se toe faaleleia tele, ae e toʻatele mātua ua tolopō le fuafuaga.Na latou fai mai o le aoga itumalo na tuʻuina atu ni faʻamatalaga auiliili e uiga i le toe faʻatulagaina o le faiga atoa, lea e mafai ona faʻaumatia ai le tele o tamaiti aʻoga ma faiaoga, ma faʻafefe ai le va o ausia.Latou te talitonu o nisi o fautuaga sili ona taua na oʻo mai mulimuli ane i le faagasologa ma e tatau ona sili atu le suʻesuʻeina.
O lenei felafolafoaiga e ono faʻateleina ai le palota mulimuli a le komiti a le aʻoga na faʻatulaga mo Aperila 28. E ui lava na faʻaalia e matua le teteʻe, latou te fefefe o le fuafuaga mulimuli o le a le faʻalavelaveina i soʻo se auala i lalo o le faʻaleagaina o siama e leʻi tupu muamua.
E tusa ai ma le talosaga mulimuli a le CDD, o le a iai le 11 maneta nai lo le 14 maneta.O maneta ta'uta'ua e pei o a'oa'oga tatala, si'osi'omaga i le taulaga ma fa'ailoga tagata malaga fa'ava-o-malo o le a fa'aleaogaina, ma o le a taula'i i polokalame fou mo su'esu'ega i le lalolagi atoa ma le humanities ma le faasaienisi, tekinolosi, ma inisinia., Art ma le matematika.
Barton, Dowling, Folwell, Bancroft, Whittier, Windom, Anwatin ma Ordnance E valu aʻoga e pei o Armatage o le a leiloa a latou talosaga.E ono a'oga a le nu'u (Bethune, Franklin, Sullivan, Green, Anderson ma Jefferson) o le a avea ma aulelei.
O Eric Moore, o le ulu o suʻesuʻega ma tulaga tutusa mo le aoga itumalo, fai mai o le toe faʻatulagaina o le a faʻafeiloaʻi le tele o maneta i fale tetele, faʻaopoopo pe tusa ma le 1,000 nofoa mo tamaiti aʻoga e fia auai i le aʻoga.
E tusa ai ma auala o pasi e manaʻomia e lagolago ai faʻataʻitaʻiga ulufale, o le aʻoga itumalo faʻatatau o le toe faʻatulagaina o le a faʻasaoina pe tusa ma le $ 7 miliona tau felauaiga i tausaga taʻitasi.O nei tupe teu o le a fesoasoani e fa'atupe ai a'oa'oga fa'alea'oa'oga ma isi tau fa'agaioiga.O lo'o vavalo fo'i ta'ita'i fa'aitulagi e fa'apea, o le fa'aleleia atili o le A'oga Magnet o le a maua ai se tupe faavae e $6.5 miliona i le isi lima tausaga.
Sullivan ma Jefferson e fa'atumauina le fa'atulagaina o vasega, lea o le a fa'aitiitia ae le fa'aumatiaina a'oga K-8.
Fai mai le ofisa o le lotoifale, ua lava nofoa mo fanau aoga i a’oga a’oga i gagana e lua, ose faamatalaga ua faaosofia ai le masalosalo o le toatele o matua e le o fia taumanatu i numera.
O le fuafuaga mulimuli faaitumalo o loo tausia ai nei fuafuaga i Sheridan ma Emerson Elementary Schools, ae toe sii isi aoga e lua mai Windom Elementary School ma Anwatin Middle School i Green Elementary School ma Andersen Middle School.
E le manaʻomia e tamaiti aʻoga maualuga le suia o aʻoga e tusa ai ma le fuafuaga.O suiga o tuaoi fuafuaina o le a amata mai le iva vasega fou i le 2021. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai o le lesitalaina, o aʻoga maualuga i le itu i matu o Minneapolis o le a tosina mai ai le toʻatele o tamaiti aʻoga, ae o aʻoga i le itu i saute o le a faʻaitiitia ma sili atu ona eseese.
Na fa'atumauina e le itumalo ana polokalame a'oa'oga i matata eseese (CTE) i nofoaga e tolu "aai": North, Edison, ma Roosevelt High School.O nei kosi e a'oa'o ai tomai e amata mai i inisinia ma robotics i le uelo ma fa'ato'aga.E tusa ai ma faʻamaumauga mai le itulagi, o le tau faʻavae o le faʻavaeina o nei CTE hubs e tolu e tusa ma le $ 26 miliona i le lima tausaga.
Fai mai le au ofisa, o le toe faʻatulagaina o le aoga itumalo o le a iʻu ai i le toʻaitiiti o tamaiti aʻoga nai lo le mea na mafaufauina muamua i le toe faʻatulagaina o le aʻoga fou, ae faʻaititia le aofaʻi o aʻoga "apartheid" mai le 20 i le 8. E sili atu i le 80% o tamaiti aʻoga i aʻoga tuʻufaʻatasia e auai. tasi vaega.
E ui lava na fai mai le itulagi e 63% o tamaiti aʻoga o le a suia aʻoga, o lea ua faʻatatauina o le 15% o tamaiti K-8 o le a faia se suiga i tausaga taʻitasi, ma 21% o tamaiti aʻoga o le a suia aʻoga i tausaga uma.
Fai mai le au ofisa, o le uluai 63% o le vavalo o nai masina talu ai, ae latou te leʻi faʻataʻitaʻia le femalagaiga o aʻoga maneta, ma mafaufau i le pasene o tamaiti aʻoga na suia aʻoga i tausaga taʻitasi mo soʻo se mafuaʻaga.O le latou talosaga mulimuli ua maua ai foi e nisi o tamaiti aoga le filifiliga e faasao nofoa mo tamaiti aoga o loo aooga i aoga a le nuu.O nei nofoa o le a sili atu ona matagofie ma o le a tosina mai ai le taulaiga o aʻoaʻoga fou.
E fa’amoemoe ta’ita’i e 400 tamaiti a’oga o le a tu’ua le aoga itumalo i tausaga ta’itasi i le ulua’i lua tausaga o le toe fa’atulagaina.Fai mai le au ofisa o le a aumaia ai le latou fua faatatau o tamaiti aʻoga i le 1,200 i le tausaga faʻaleaʻoaʻoga 2021-22, ma faʻailoa mai latou te talitonu o le a iu lava ina mautu le aofaʻi o tamaiti aʻoga ma toe faʻaleleia le aofaʻi.
Fai mai Graf: "Matou te talitonu o le a mafai ona matou saunia se olaga mautu mo tamaiti aoga, aiga ma faiaoga ma tagata faigaluega i le eria."
KerryJo Felder, o se sui o le komiti aoga e fai ma sui o le Itumalo i Matu, sa "matua le fiafia" i le talosaga mulimuli.Faatasi ai ma le fesoasoani a lona aiga ma faiaoga i le itu i matu, na ia fausia ai lana lava fuafuaga toe mamanuina, lea o le a toe fetuutuunai ai le Cityview Elementary School e avea ma K-8, aumai le fuafuaga tau fefaʻatauaʻiga i North High School, ma aumai maneta faʻaSipaniolo immersion i Nellie Stone Johnson Elementary. Aoga.E leai se suiga na faia i le talosaga mulimuli mo le itumalo.
Na unaʻia foʻi e Feld le aʻoga itumalo ma sui o lana komiti faatonu e faʻasa le palota i le taimi o le faʻamaʻi COVID-19, lea ua faʻatapulaʻaina ai le tele o aiga i o latou fale.O lo’o fa’amoemoe le itumalo e fa’atalanoaina le fuafuaga fa’ai’u ma le komiti fa’afoe a le a’oga i le aso 14 o Aperila ma palota i le aso 28 o Aperila.
Na faʻatonu e Kovana Tim Walz tagata Minnesota uma e nonofo i le fale, seʻi vagana ua matua manaʻomia, ia le itiiti ifo ia Aperila 10 e faʻagesegese ai le sosolo o le siama.Na faatonuina foi e le kovana aoga a le malo i le isi itu o le setete e tapunia seia oo ia Me 4.
Fai mai Feld: “E lē mafai ona tatou teena manatu tāua o o tatou mātua.”“E tusa lava pe latou te feita mai ia i tatou, e tatau ona latou feita mai ia i tatou, ma e tatau ona tatou tuu atu ia tatou faalogo atu i o latou leo.”


Taimi meli: Me-08-2021